• Microblading, permanenti make up

Trepalnice: pogosta vprašanja in odgovori

Ali nanos podaljškov trepalnic boli?
Če izvajalec/ka pravilno nanaša podaljške, poseg ne bi smel boleti. Nanaša se po eno trepalnico na vaše naravne trepalnice ali skupek trepalnic za večji volumen. Uporabljajo se profesionalni pripomočki. Pomembno je, da izberete profesionalnega izvajalca/ko s primernimi certifikati.

Ali podaljški izgledajo umetno?
Podaljške se lahko nanesejo na različne načine po želji stranke. Dober izvajalec/ka vam bo lahko zagotovil/a želeni videz, nad katerim boste navdušeni. Lahko se odločite za krajše in bolj naravne trepalnice ali daljše in zelo voluminozne. Navadno podaljški ne izgledajo umetno, razen če si takšnega videza želite.

Kako dolgo podaljški zdržijo na vekah?
Večina lepil za trepalnice ima dobo pritrjenosti 4-8 tednov. Vseeno pa bodo na vekah zdržali tako dolgo, kot vaša naravna trepalnica. Kot vsi lasje in dlake na vašem telesu, tudi trepalnice rastejo v večih fazah. Normalno je, da na dan izgubimo 1-4 trepalnice, zato je dopolnjevanje podaljškov priporočeno na 3-4 tedne.

Koliko stanejo umetne trepalnice?
Ceno določi vsak izvajalec/ka posebaj, glede na lokacijo, povpraševanje in izobraženost. To pomeni, da so cene lahko zelo različne.

Ali umetne trepalnice poškodujejo moje naravne trepalnice?
Če so podaljški naneseni pravilno, ne poškodujejo naravnih trepalnic. Certificiran izvajalec/ka pozna tipe trepalnic in zna oceniti kakšna dolžina in teža podaljška je primerna za posamezno naravno trepalnico, da se ta ne poškoduje. Uporaba nepravilne tehnike, napačnega orodja ali prevelika količina lepila lahko močno poškodujejo trepalnice.

Ali lahko z umetnimi trepalnicami nosim maskaro?
Ne, uporabo maskare odsvetujemo.

Ali lahko z umetnimi trepalnicami nosim makeup na očeh?
Seveda. Pri izbiranju makeupa je priporočeno izbrati takšnega, ki ne poškoduje podaljškov in ne vpliva na stik med njimi in naravnimi trepalnicami – makeup brez olja. Če uporabljate običajni makeup, uporabljajte odstranjevalec brez olja.

2019-01-24T10:59:21+02:0003. decembra 2018|TREPALNICE|