• Permablend by Tina Davies

Vprašanja / odgovori za pigmente Permablend by Tina Davies

Linijo barv je razvila Tina Davies z namenom, da ostane izbira barv preprosta, je na voljo dovolj barv od svetlih do temnih odtenkov, ki ustrezajo vsaki stranki. Ni potrebno mešanje in prilagajanje barv. Prav tako vsak set vsebuje lestvico barv za lahko primerjavo in preprosto izbiro pravilnega odtenka.

Kaj lahko pričakujem po prvem posegu?
Po prvem nanosu s pravilno tehniko in nego po posegu lahko pričakujete visoko obstojnost. Po celjenju se ne pričakuje velike spremembe ali bledenja.

Kaj naredi to linijo bolj obstojno kot druge linije?
Vse barve so močno skoncentrirane. Večja koncentracija barve, bolj je barva nasičena, ko se jo nanese na kožo in posledično tudi bolj obstojna. V barvah so absolutno najbolj kvalitetni pigmenti, ki omogočajo veliko stabilnost in obstojnost barv.

Kaj je to ocena svetlosti barve?
Svetlost barve nam pove kemično stabilnost pigmenta pod močno svetlobo. Svetloba namreč lahko povzroči veliko kemijskih sprememb v pigmentu.

Kakšne so sestavine barv?
Barve sestavljajo pigmenti v prahu, glicerin, nepozebnik, izopropil alkohol, voda, kolofonija in hidantoin DMDM. Barve so sterelizirane z gama žarki, so veganske in pridelane brez krutosti.

Ali se barve lahko meša, kljub temu, da mešanje ni potrebno?
Da, barve se lahko mešajo, s čimer lahko najdemo tudi nove odtenke, ki stranki lahko še bolj ustrezajo. Barve se lahko tudi nanaša v večih plasteh, s čimer dosežemo kontour in več dimenzij.

Je to črnilo?
Da, pigment ali črnilo je isti izraz za sestavino barve. Razlika je, da se izraz črnilo uporablja za pigment, ki je v tekoči obliki, izraz pigment pa pomeni sestavino v prahu, ki je tudi sestavina črnila.

Kaj tem barvam preprečuje, da bi se čez čas spremenile ali zbledele?
Barve sestavljajo pigmenti najvišje kvalitete. Pigment je enakomerno razporejen po barvi, kar prepreči razlike med obarvanimi deli kože.

Kako dolgo so Permablend barve testirali na koži za varno uporabo?
Permablend se testira in dnevno uporablja (trenutno) že 4 leta.

Se ob uporabi pojavljajo alergije?
Ne, do danes še nismo imeli prijave kakršne koli alergijske reakcije na naše barve.

So barve dovoljene za uporabo v EU?
Da, barve so tudi v postopku za dovoljenje CTL.

Ali ti pigmenti vsebujejo železove okside?
Samo odtenek Blonde vsebuje železov oksid.

Je linija pigmentov sintetična?
Da, nekatere barve so sintetične.

“Slišal/a sem”, da je železov oksid slab za PMU, je to res?
Sami železovi okdidi niso obstojni za PMU, vendar ko so vmešani v organske pigmente, so bolj obstojni in dolgotrajni.

Bodo odtenki postali čez čas rdeči, oranžni, modri ali vijolični? Če ne, zakaj?
NE, ker jih sestavljajo visoko kvalitetne sestavine in so močno koncentrirani. Postali bodo le svetlejše verzije prvotne barve.

Ali postanejo pigmenti čez čas sivi?
Ne. Edina barva, ki se zaceli sivo je siva. Vse ostale barve so bile zasnovane tako, da se prepreči pepelnat rezultat po celjenju. Če pa se barvo nanese pregloboko pod kožo ali se jo nanese preko hladnih, rdečih ali rožnatih podtonov, barva lahko izgleda pepelnata.

Kako lahko preprečim, da bi barva zbledela?
Predlagamo, da uporabljate zaščito pred soncem, ko ste soncu izpostavljeni in ste previdni kakšne kemikalije uporabljate pri negi obraza.

Kakšno nego po posegu priporočate? Se moram izogibati vodi ali čiščenju kože med časom celjenja?
Ne, ne rabite se izogibati vodi ali čiščenju. Priporočamo nežno čiščenje s pH5 nevtralnim milom in mazanje predela obrvi z vazelinom.

Lahko lasersko odstranim te pigmente?
Da.

Kje so barve izdelane?
Barve so izdelane v ZDA.

Se lahko barve uporablja za mikroblading in za permanentni make up?
Da, barve se lahko uporabljajo za obe tehniki.

Moram barve kako prilagoditi za uporabo?
Ne, prilagajanje ni potrebno. Barve so popolnoma uravnotežene in namenjene za takojšnjo uporabo direktno iz flaške.

Kdaj je potrebno narediti popravke na mojih strankah?
Pričakuje se le 10-20% bledenje barve v enem letu, kar pa je odvisno od metode nanosa, posameznikove kože in življenjskega sloga stranke. Ponoven nanos za poudarjanje barve je priporočljiv na leto in pol do dve leti (stranke z mastno kožo morajo popravila narediti tudi prej). To nam omogoči ohranjanje barve in oblike strankinih obrvi.

Moram narediti popravke pri teh barvah?
Ponoven obisk je priporočljiv vendar ni nujno potreben.

Kako naj uporabljam barve pri ljudeh, ki imajo rožnat oziroma rdeč podton kože (F1-2 skin type)?
To je ton kože, ki ga definiramo kot zelo hladnega z rdečimi in rožnatimi podtoni. Za takšno kožo se priporočata odtenka BLONDE in MEDIUM BROWN, saj sta bolj zlatkasta in topla, kar se na takšni koži lepše zaceli in ne zbledi. Bolj hladni odtenki kot so GREY, BOLD BROWN in EBONY niso primerni za tak tip kože, da se izognemo pepelnatemu izgledu po celjenju.

Permablend barve so precej redke, so te tudi takšne? Kako jih lahko zgostim?
Da, te barve so enake. Barvam ne dodajajte ničesar za zgostitev, raje jih dobro pretresite, da se sestavine enakomerno razporedijo po flaški.

Ko izvajam miroblading se barva ne pozna dobro na koži oziroma se zdi, da se ne »prime«. Kaj je problem?
Najpogosteje do tega pride zaradi prehitrega nanašanja. Poskrbite, da je barva dobro premešana pred uporabo. Ko pomakate iglo v barvo se prepričajte, da pomakate samo konico igle. Preden zarežete, dovolite, da barva pride v kontakt s kožo. Ko zarežete, naredite to počasi in natančno. Prepričajte se, da iglo med odseki očistite, da preprečite zamašitev in omogočite dober zajem pigmenta.

Lahko star microblading/permanentni make up prekrijem s temi barvami?
Stara barva naj bi zbledela vsaj 50%, da bo prekrivanje kvalitetno. Želeno barvo se lahko nanese direktno in brez popravkov odtenka. Na primer: lahko prekrijete zbledeno rdečo ali sivo barvo obrvi direktno z odtenkom DARK BROWN, če si stranka želi te barve.

Barva se zelo hitro posuši na koži med izvajanjem microbladinga/permanentnega make-upa. Kako jo lahko odstranim?
Najlažji način odstranjevanja je z vlažno bombažno vatko. To držite preko posušenega pigmenta 10 sekund, da se ta rehidrira in potem ga nežno obrišite.

Nekatere barve izgledajo oranžno ali rdeče, ko zaključim s posegom. Bi me moralo skrbeti? Kaj naj rečem stranki?
Ne, ko je koža poškodovana je tak izgled barve normalen, saj so podtoni barv rumeni do oranžni, ker to preprečuje pepelnat videz. Tak izgled izgine v približno enem tednu. Stranko pripravite na to in ji razložite, naj pričakuje, da bo tak podton izginil v nekaj dneh.

Lahko uporabim te barve za senčenje?
Da, lahko. S temi barvami lahko ustvarite efekt senčenja ročno ali mehansko.

Kako lahko barve razredčim s tekočino za redčenje pri senčenju z mehanskim nanosom?
Onovno barvo lahko razredčite 50-80% s tekočino za redčenje (shading solution) in jo dobro premešate. Previdni bodite pri senčenju končnih delov obrvi, kjer je koža tanjša in se barva tam močneje pozna, če je nanos pregrob.

Lahko barve uporabljam kot eyeliner?
Da, odtenek EBONY je zelo priporočljiv za uporabo kot eyeliner zaradi svoje črno-rjave barve.

2019-01-24T10:59:21+02:0023. septembra 2018|PIGMENTI|