• Kako dolgo zdržijo trepalnice

Kako dolgo podaljšane trepalnice zdržijo?

Se želite odločiti za podaljševanje trepalnic vendar vas skrbi, kako dolgo se bodo te obdržale? Obstojnost trepalnic je odvisna od produktov, ki se uporabljajo za nanos in nege po nanosu.

Običajno imajo lepila za nanos trepalnic dobo pritrditve 4 do 8 tednov. Vendar na obstojnost še bolj vpliva cikel izpadanja vaših naravnih trepalnic. Naravne trepalnice gredo čez 3 stopnje rasti, ki jih bomo predstavili. Izpadanje naravnih trepalnic je normalen proces. Ko odpade naravna trepalnica, naj bi se podaljšek te še vedno držal in odpadel z njo.

Poznamo 3 stopnje rasti trepalnic:

  • Anagena faza: Je faza v kateri trepalnica aktivno raste. Traja od 30 do 45 dni. V tej fazi trepalnica ne odpade, razen če je izpuljena. Ob vsakem času je 40% zgornjih in 15% spodnjih trepalnic v tej fazi. Vska trepalnica bo zrasla do določene dolžine in se nato ustavila. Ker so v tej fazi trepalnice zelo nežne, se na njih ne pritrjuje umetnih. Prepoznamo jih kot krajše trepalnice, ki rastejo in postajajo trdnejše.
  • Katagena faza: Je faza, ki jo poznamo kot ustavitev rasti in faza transformacije. V tej fazi trepalnica neha rasti in lasni folikel se začne krčiti. Ko v tej fazi trepalnica izpade ali je izpuljena, ne bo takoj zrasla nazaj. Ko lasni folikel zaključi to fazo, se začne naslednja faza. Katagena faza traja od 2 do 3 tedne. Trepalnico v tej fazi prepoznamo kot polno, najdaljšo in zdravo.
  • Telogena faza: Je faza, ki ji rečemo tudi faza mirovanja. Lahko traja tudi več kot 100 dni. V tej fazi trepalnica ne raste, vendar ostane pritrjena na folikel in miruje. Ko trepalnico v tej fazi izpulimo, bomo na koncu opazili korenino oz. majhno belo kroglico. Po tej fazi bo trepalnica izpadla ali jo bo izrinila novo rastoča trepalnica. Zato je normalno, da nam jih vsak dan nekaj odpade. Popolna obnova trepalnice traja od 4 do 8 tednov.

Zaradi teh faz rasti se priporoča obnavljanje podaljškov vsakih 3-4 tedne za običajne podaljške in vskih 4-5 tednov za voluminozne podaljške.
Zapomnite si, da je izguba 1-4 trepalnic na dan povsem normalna, saj je to del cikla rasti. Vsaka trepalnica je v drugačni fazi in podaljški lahko na posamezni obstanejo različen čas.
Obstajajo načini kako še dodatno povečati obstojnost trepalnic. Eden izmed teh je uporaba izdelkov za pečatenje trepalnic, ki ojačajo vez z lepilom in omogočijo daljši obstanek.

2019-01-24T10:59:21+02:0017. novembra 2018|TREPALNICE|